ЗИДОВУДИН, ЛАМІВУДИН, АБАКАВІР

Rp.: ZIDOVUDINE, LAMIVUDINE, ABACAVIR

Препаратів: 0

Опис діючої речовини (МНН, INN опис)

Показання:

ВІЛ-інфекція (у складі комбінованої антиретровірусної терапії) ; постконтактна профілактика інфікування осіб, які отримали уколи або порізи при роботі із забрудненими ВІЛ матеріалами, або мали статеві контакти з особами, інфікованими ВІЛ.

Протипоказання:

Підвищена чутливість до компонентів препарату; рівень гемоглобіну < 75 г/л, нейтропенія у периферичній крові < 0,75×109/л; період вагітності (до 14-го тижня гестації) та годування груддю.

Інструкція:

ВІЛ-інфекція: дорослі:внутрішньо 150 мг ламівудину 2 рази на добу або 300 мг 1 раз на добу незалежно від вживання їжі. Таблетку слід ковтати цілою і запивати водою. Середня добова доза — 300 мг. Тривалість курсу лікування визначають індивідуально за допомогою моніторингу кількості CD4 лімфоцитів. Діти: внутрішньо середня терапевтична доза — 4 мг/кг маси тіла на добу за 2 прийоми під час їди. Максимальна добова доза — 300 мг ламівудину. Тривалість терапії визначають індивідуально. Кожні 3 міс. необхідно коригувати дозу залежно від маси тіла дитини. Постконтактна профілактика ВІЛ-інфікування: препарат призначають не пізніше 72 год. від уколу/порізу ВІЛ-інфікованими матеріалами або статевого контакту з ВІЛ-інфікованою особою у комплексі з іншими антиретровірусними препаратами у дозі 150 мг ламівудину 2 рази на добу протягом 4 тиж. Для пацієнтів із клінічними проявами ниркової недостатності і кліренсом креатиніну 30–50 мл/хв добова доза — 150 мг ламівудину 1 раз на добу, з кліренсом креатиніну ≤ 30 мл/хв необхідні перерви у застосуванні препарату до підвищення показника кліренсу креатиніну із наступним призначенням не більше ніж 150 мг ламівудину 1 раз на добу.